2004


Op 12 februari heb ik samen met Roelof een nieuwe motor gekocht. Een HONDA DEAUVILLE NT 650 V, met een gecombineerd rem-systeem. Op 6 Maart opgehaald. Heb het eerste weekend maar 280 km gereden, het was net boven nul.

De dinsdags rijdt ik naar Roelofarendsveen om mijn buddyseat te laten verlagen en te bekleden met leer. Het duurt 10 dagen, Rob heeft zijn best er wel op gedaan en het is gezellig in zijn shop. Nou Rob, het zit fantastisch en warmer dan skai. Geen klachten meer over koud zitvlees. Roelof vraagt mij een pagina te openen om routes op te nemen van zijn Garmin GPS-systeem.

mischa Beppe en Mischa (Beppe is Fries voor grootmoeder)
De eerste zondag.

eerstedag
Eerste dag: Elfstedenbrug bij Gytsjerk.

Hier bij het elfsteden-bruggetje. De brug is bedekt met tegeltjes met foto's van deelnemers van de Elfstedentocht op de schaats. Die wordt alleen gehouden als we minstens 20 cm ijs hebben. Dit is de laatste brug voor de finish.

Op 1 april: 1000 km, op 1 mei: 3000. Op 16 mei: 4000 km. In de 10 weken dat ik hem heb, is dat toch een gemiddelde van 400 km per week.

ville1
Het resultaat !

Bovendien hou ik de SHADOW ernaast, voor de wat kortere afstanden. Daar kan ik absoluut nog geen afstand van doen.

Onze belevenissen

Op 17 april: eerste rit van Veenwouden, 27 motoren. De 25ste april rijden we de tulpenrit in Wieringerwerf. Prachtrit en ieder kreeg een bos tulpen in knop mee naar huis. Op 8 mei de middagrit gereden met 20 motoren. Prachtige rit, over mooie kronkelwegen. Weinig grind op de wegen, een zegen voor elke motorrijder.

zijspan
De russische zijspan.

est20
Deelnemers "Elfstedentocht".

Op 14 mei, ga ik naar de presentatie van het boek over 90 jaar Friesche Motor Club. De oudste motorclub in Nederland. Paperazzi en Fryslan TV waren present. De foto-graaf werd rondgereden in een oude zijspan van russische makelij.

20 Mei, vandaag de 3-provinciën-toertocht gereden met 14 motoren. 26 Mei: heb de teller over de 4800 km. 29 Mei: middagrit bij MCV, Roelof was voorrijder, totaal 10 motoren. En dan op 30 mei rijden we ter laatste controle, de Elfsteden-tocht met medewerkers op 5 motoren. De teller staat nu over de 5350 km. Op 31 mei bemannen we stempelpost "Sloten", tijdens de Elfstedentocht voor auto's en motoren. 's-Middags helpen we op de parkeerplaats, bij de finish. Totalen: 3954 deelnemers, waarvan 24 uit het buitenland. 3672 motoren, 148 auto's, 100 solexen en 34 trikes.

6 Juni: vandaag de kilometer-teller over de 6000 gereden. Op 8 juni laat ik een Spyball alarm installeren op mijn motor, tegelijk met de 6000 km beurt. Op 10 juni verlaat ik het huis vroeg in de morgen om naar het duitse Sauerland te gaan voor een lang weekend in de bergen. Roelof moet de hele dag werken, die komt 's-avonds met Marieke. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben een fantastisch weekend gehad. Op zaterdag ben ik met een duitser en nog 2 andere leden vanuit Willingen terug gereden naar het hotel. Hij kende alle bochten, dus met hoge snelheid (tot 150 km per uur) over het duitse platteland, de heuvels en bergen. Ik heb genoten van die wilde rit, precies wat ik nodig had. "Toll"!!! Bij thuiskomst is mijn teller over de 7300 km.

Meer belevenissen

15 Juni: Ik krijg een telefoontje, dat mijn helm is binnengekomen. Haal de motor uit de garage, zet de topkoffer erop en rijd naar Zwolle. Op de terugweg heb ik mijn nieuwe helm op. Op 18 juni rijden we de zomeravondrit. Op 20 juni rijden we bij de MC Martinistad de Molentoertocht. Prachtige rit langs allemaal molens in de noordelijke provincies. 24 Juni: Ik krijg bericht van Honda. Ik mag meedoen aan de Ladies Only rijvaardigheidstraining op het TT-circuit van Assen op 3 juli. 27 Juni, middagrit meegereden. Prachtrit, met veel kronkelwegen en het bleef de hele middag droog!

tt16
Motorbeheersing.

tijs1
29 augustus, deelnemende trike.

3 Juli: Ladies Only dag op het TT-circuit te Assen.

11 Juli: middagrit gereden, gezellige grote groep, jammer van de regen. 18 Juli: de terrasmiddagrit gereden, bij mooi weer, met mijn dochter Hanneke achterop. 22 Juli: ik moest maar even overleggen met de internist, of we de medicijnen nog aanpassen, want ik heb wel een heel kort lontje momenteel. Blijkt ook wel als ik de bloeduitslag hoor. Weer helemaal in de war, ik kan weer opnieuw beginnen.

9 Augustus: We zijn terug uit Schotland. Vanaf het moment, dat we weg zijn gegaan tot de motor weer in de garage stond, heb ik 5334 km gereden. Komt overeen met 3315 mijl. 13 Augustus: het weer is opgeklaard, na een dag regen en we rijden de laatste zomeravondrit.

29 Augustus rijden we een rit bij de motorclub van Steenwijk. Uit en thuis 372 km. Op 2 september rijd ik met nog 10 motoren naar Zelhem voor het kampeerweekend. Na aankomst komt er een verschrikkelijke hoofdpijn opzetten en ik lig 's-avonds om 10 uur al in de slaapzak. De volgende morgen heb ik koorts. Ik neem een aspirine, klim op de motor en rijd naar huis. Op zondag 5 september ga ik mee met een middagrit, het weer is te mooi om binnen te blijven.

Op 18 september rijd ik de Friese Wouden Toertocht. 200 km door onze mooie provincie. Aantal deelnemers: 154. Zondagmiddag alleen even een "blokje om" geweest. Op 26 september rijden we de laatste middagrit. De teller staat bij thuiskomst op 17.110 km.

3 Oktober doen we mee met de pannekoekrit van de mc Hoogeveen. 's-Morgens is het wat druilerig, maar eenmaal aan de rit begonnen, blijft het droog. Aan de finish wacht alle deelnemers een pannekoek. We zijn de grootst deelnemende club met 12 motoren en 1 trike. Mijn teller is nu over de 17.550 km.

zeijen
Zeijen, 8 motoren en 1 trike.

10 Oktober: rijden we de Herfst toertocht bij de MC Bartje vanuit Zeijen in Drente. Koude dag, maar zonnig. 's-Morgens is het op Quatrebras 2 graden C als we voor 8 uur vertrekken richting Leeuwarden. Ik kom bij thuiskomst 42 km tekort om de 18.000 op de teller te halen.

Voor 17 oktober staat de Knolleplokkersrit vanuit Ruinen gepland. Ik heb Roelof alleen laten gaan. De hele week al hoestbuien, dus vermaak ik me met de website en de vakantie foto's. Als je nu op een foto'tje drukt op de Schotlandpagina, krijg je een grotere foto te zien. Zondag 24 oktober ga ik, ook al is het wat buiïg, toch even naar de pier en over Leeuwarden terug. Ik heb bij Stiens de teller op 18.000 km. Bij mijn bezoek aan de internist krijg ik te horen, dat ondanks dat de medicijnen zijn aangepast, het toch weer de verkeerde kant uitgaat, dus weer aanpassen en iedere 3 weken prikken, om de vinger aan de pols te houden.

Op 1 november zet ik het ontwerp van mijn kerstkaart van vorig jaar op de origami-pagina. Op 2 november zet ik nog meer ontwerpen van mezelf online en maak een tweede pagina met kerstkaarten, die ik door de jaren heen allemaal heb gemaakt. Op 7 november laat ik Roelof alleen met een groep naar Boekelo gaan om de "Moosrit" te rijden en ik blijf thuis. Zondag 14 november: heb de afgelopen week de linken-pagina aangevuld met interessante links naar allerlei sites en de website van de buurtvereniging online gezet. Er moet nog het een en ander aan gebeuren, maar dat komt nog wel. Daarna: even een blokje om terwijl Roelof en onze jongste zoon Johnny naar de HCC-dagen in Utrecht zijn.

boys
Miss Universe 2003, Johnny, Roelof and Miss Holland.

centrale
Bergumermeercentrale op de achtergrond.

Op vrijdagavond 19 november hebben we een etentje met de vrijwilligers van de Elfstedentocht. Op de terugweg krijgen we een ongelooflijke hagelbui voor de kiezen tussen het Otterpark en Zwarte-wegsend. Op zondag 21 november schijnt het zonnetje zo mooi, dat Roel en ik het niet kunnen weerstaan even rond het Bur-gumermeer te rijden. Onderweg maken we hier en daar wat foto's. De wegen zijn dan wel nat, maar van winterse buien geen sprake. Heerlijk even uitwaaien.

Dinsdag 23 november: ben begonnen met een pagina voor 2005 te maken, waarop straks na 31 december het laatste nieuws moet komen te staan. Dan staat hij vast klaar om in de oudejaarsnacht online gezet te worden.Vrijdag 3 december schijnt de zon. Ik haal de motor uit de garage en was hem grondig. Daarna ga ik hem droogrijden: zo'n 50 km. Zodra ik de kans krijg om achter de PC, grijp ik die, want ik wil mijn website op 1 januari vernieuwen, opgezet in "frames". Dus moeten alle pagina's worden aangepast, foto's verkleind enz. Op 9 december staat hij klaar, totaal 31 bestanden geworden, buiten de origami. Op 12 december ga ik een blokje om, het worden 70 km's. Bovendien is het behoorlijk fris. De klok staat nu over de 18.400 km.

Op 18 december "crashed" de harde schijf en de pc doet niks meer. Mijn nieuwe website staat nog op het bureaublad!!! Hendrik heeft nog een harde schijf liggen en die moet eerst worden geïnstalleerd voor ik erachter kom of ik mijn website helemaal over moet doen of niet. Met knippen en plakken kan ik de hele boel overzetten naar een andere schijf. Bovendien ben ik momenteel bezig de website ook in het Frans te vertalen. Ben er niet zeker van of ik dat voor het nieuwe jaar af krijg. Maar het ziet er goed uit met de hulp van Tom van FUNBIKES. 21 December: met de hulp van Tom, die alles razendsnel heeft nagekeken, staan ze nu klaar in alle 3 de talen. Ik had verwacht zo rond de Kerstdagen mijn 3000ste bezoeker te kunnen begroeten, maar hij/zij kondigt zich al op 20 december aan, 's-avonds om 23.06. Op tweede Kerstdag haalt Roelof me over om de website ook in het Fries te vertalen. Omdat ik de hele dag van de computer gebruik kan maken, ben ik de volgende avond al klaar met de vertaling. De laatste paar dagen van het jaar gebruik ik om de website te checken en te dubbel-checken. Alles moet kloppen, de linken moeten naar het goede adres gaan. Als een link het niet meer doet, moet hij uit alle vier de pagina's worden verwijderd. Dus met ingang van 1 januari 2005, verschijnt de website in 4 talen. Al met al, staan er 56 bestanden klaar om oudejaarsnacht online gezet te worden.

Terug naar Index

© 2004-2005 Webdesign van Betty Smit.