2005


Nieuwjaarsdag: de website in een nieuw jasje online gezet om 00.17 uur. De website is vanaf heden ook in het frans. Een heel groot "dank je wel" voor Tom, (VIENNE-France) van FUNBIKES die me geholpen heeft met mijn franse spelling. Tijdens de kerstdagen heeft Roelof me weten over te halen om de site ook in het Fries te vertalen.

6 Januari: heb de basics van Origami veranderd. Ben bezig nieuwe modellen uit te zoeken en de Origami-pagina's in een nieuw jasje te steken. 8 Januari: de origami-pagina online gezet. 9 Januari: Ook al is het winderig, ik besluit om even een blokje om. Vandaag 124 km gereden.

webwerk

12 Januari: ben bezig werkstukken te fotograferen en op de origami-pagina's te zetten. Het is niet alleen origami meer, ook Deens snijwerk en straks papier-architectuur. 15 Januari: vanmiddag, ondanks dat het maar 1 graad boven nul is, even naar de pier gereden. 17 Januari: heb de papierarchitectuur online gezet in de vrije tijd pagina's. 22 Januari: omdat voor volgende week 8 graden vorst is voorspeld, ga ik nog even een blokje om. 28 Januari: de afgelopen week door oude foto's geweest en enkele ervan in de computer gezet. Zo ook van motorrijles en die staan nu op de geschiedenis-pagina. De 6e Februari: De zon schijnt zo mooi en de lucht heeft mijn lievelingskleur blauw aangenomen en ook al is het maar 4 graden, ik moet even een blokje om. Ik hou mezelf dezer dagen bezig met een nieuwe pagina over onze mooie provincie "Fryslân". Maar ik wacht op mooier weer en meer groen aan de bomen voor ik de foto's ga maken.

Op 8 februari is het ongewoon druk op de website. De avond van tevoren heb ik al gezien, dat er mensen op mijn website komen via "Omrop Fryslân". Dus ik heb Roelof gevraagd, wat of hij gedaan had. Hij had een mailtje gestuurd, naar de omroep, om mijn website-adres tussen hun linken te zetten, omdat hij ook in het Fries is. Vanavond komt hij thuis vanuit zijn werk en vraagt meteen of het ook druk is op de site. Nou, het was me niet ontgaan. Hebben ze rond twaalven op Radio Fryslân mijn website besproken met naam en toenaam. Op 18 februari, opper ik het idee, om een pagina in mijn website te maken met "your bike" in het forum. Die avond staan de eerste 11 foto's online. In de week ervoor krijg ik van RudyHadee een foto toegestuurd van zijn "Liberator" uit 1942. Ik word op slag verliefd en besluit dat iedereen dat zou moeten zien. Zo ontstaat het idee om een pagina te openen, waar ieder zijn trots kan "showen" aan de hele wereld. En dus..... 20 Februari: eerste digitale verjaardag. 24 Februari: Er ligt sinds gisteren sneeuw en de wegen liggen vol met prut van alle zout wat is gestrooid. Als er de komende 10 dagen niets verandert, dan kan ik zeggen dat ik het eerste jaar even over de 18.700 kilometer met de motor heb gereden. Op 25 Februari heb ik 's-morgens om 11:21 mijn 5000ste bezoeker.'s-Avonds houdt de Friesche motorclub haar jaarlijkse ledenvergadering. Eén van de agendapunten is altijd, het uitreiken van de wisselbeker voor de toer-competitie. Ik eindig als tweede.

alv1

alv2

26 Februari: De pagina's van Origami zijn uitgebreid met "patchwork". 4 Maart: in de afgelopen week kreeg ik de publikatie-rechten van JanBMW, van zijn restauratie-projekt van een BMW R 50. Hij zal me geregeld foto's toesturen en van kommentaar voorzien, gedurende het in elkaar zetten van de motor. We zijn overeen gekomen dat ik de foto's online zal zetten, ik zou hem er een groot plezier mee doen. Op 5 maart, 's-avonds om 10 uur zet ik de pagina's online en laat Jan het zelf aankondigen in het motorforum. Op zondag heb ik een topdag met 114 kijkers en het weektotaal komt op 515. Ik geniet van het tijdelijke succes. 12 Maart. De 6000ste bezoeker heeft zich aangekondigd. 13 Maart: vanmiddag een paar mannen getroffen van het Forum op een motorshow in Leeuwarden en ze meegenomen voor een "bakkie van Douwe". Daarna de motor uit de garage en heb ze even een flink stuk weggebracht.

Op 20 maart doen we de VRO-2 cursus op het politie-trainings-circuit van Lelystad. Een prachtige dag, maar aan het eind van de dag, maakt ik de fout niet mee te leunen in de bocht, maar de motor plat te drukken en kreeg de middenbok aan de grond, waardoor het achterwiel optilde. Resultaat: onderuit. Ik wil niet zeggen, dat ik niets mankeer, maar ik heb niks gebroken en ben met de motor weer thuis gekomen. Een impressie, zonder kommentaar op deze pagina. Binnenkort komen er nog een paar actiefoto's van Ad Kiviet op de pagina, hij heeft ook die actiefoto's van de ladies-only gemaakt.

Deze foto'tjes kun je aanklikken voor een vergroting

jas2

jas4

broek2

helm2

helm4

bike2

bike4

Als mijn spieren weer wat soepeler zijn, krijgt ze wel een wasbeurt, nu even niet.

22 Maart: sinds vandaag ben ik één van de moderators van motorforum.nl

Bij mijn dealer kon ik patches krijgen, om de jas te repareren.

repairb

repaird

oudehaskeb

27 Maart: Jan was laat gisteravond. Hij begon me pas foto's van de restauratie te sturen om half elf. Tegen de tijd dat ik ermee klaar was, was het half vier en ik was kapot. 28 Maart: vanmiddag de eerste middagrit van 100 km gereden met 50 motoren in totaal. 29 Maart: vanavond de 7000ste bezoeker gehad, maar zag het te laat. Hele avond bezig geweest een website te bouwen voor een ander.

12junic
Klik op de foto

2 April: vandaag lekker even wezen rijden, net over de 100 km. 3 April: vandaag de Noorderrit vanuit Oudehaske gereden. Totaal 333 kilometer. We waren ook de grootst deelnemende club met 45 motoren. 9 April: ik mocht vanmorgen onder het toeziend oog van mijn man, zelf mijn nieuwe harde schijf in mijn computer bouwen. Heb er nu 80 GB bij. Ik werkte met 6 GB en die schijf was bijna vol. 10 April: Roel rijdt de MIOS-rit en ik blijf lekker de hele dag binnen, ben rillerig, dus geen ritje. Dan op 17 april is de eerste forum-dag gepland. Mensen die motorforum.nl gebruiken zijn welkom. Het wordt een geweldige, gezellige dag. Het is op deze dag, dat ik mijn teller over de 20.000 km haal. Uit en thuis 264 km. 24 April: vandaag bij MC Hoogeveen gereden, totaal 435 km. Het was koud vanmorgen 3 graden, maar in de loop van de dag, mooi en zonnig. Drente is altijd een mooie omgeving om te rijden. 26 April: Vandaag staat mijn Nedstat-teller voor de website precies 1 jaar. Hij vertelt mij vanmorgen, dat er 8650 kijkers op de site zijn geweest. Dat zijn er nogal wat meer, dan ik had gehoopt. Een half jaar terug, hoopte ik stiekum, dat ik de 3000 mocht halen.

De 1ste Mei: Vanmorgen in mijn eentje gaan rijden, ben langs de bollenvelden hier in het noorden gegaan, om wat plaatjes te maken voor de Fryslân-pagina. In totaal toch nog ongeveer 200 km gereden. 5 Mei: Vandaag de 3-provinciën-toertocht gereden, met de FMC. Met 26 motoren begonnen aan de tocht van 220 km. De laatste 40 km begon het te motregenen. 6 Mei: Bent Bay uit Denemarken (www.bentbay.dk), heeft een mooie Banner voor me gemaakt met mijn naam erin. Ik heb permissie gevraagd, om hem te gebruiken voor het internet. Hier boven staat hij, net zolang als jullie op mijn site surfen. Ondertussen ben ik de pagina's van de restauratie aan het voorbereiden om in een eigen website te staan op Jan zijn eigen server. Dus heb een index-pagina ontworpen en een linkenpagina erbij gemaakt. In mijn website komt dan een link, die je rechtstreeks erheen brengt. Door alle foto's is het een behoorlijk groot bestand geworden. Dit geeft me bijna 11 MB ruimte op mijn server. Terwijl Jan zijn eigen 50 MB ongebruikt was. Dus heeft hij die geactiveerd en zetten we de restauratie daar op. Op 12 mei doen we de laatste voorbereidingen voor de 11-steden tocht. Zorgen dat alles klaar staat voor maandag. Iedere stempelpost-leider krijgt de stempels en een vlag uitgedeeld. Met een hele groep vrijwilligers vouwen we route, stempelkaart en vlag in een boekje met informatie. Een dikke 4000 moeten er gevouwen worden. Dat zijn altijd gezellige avonden.

13 Mei: mijn gastenboek staat vandaag 1 jaar online en heeft geresulteerd in 161 berichtjes. 14 Mei: vandaag de 11-stedentocht ter laatste contrôle gereden 240 km. Het was vrij kil en winderig, maar het bleef droog. Hetzelfde weer zou op maandag welkom zijn. Op 14 mei wordt ik met naam en website genoemd in de rubriek Toedeledokie in de Leeuwarder Courant, Pagina 23. Over het groeten van motorrijders, hebben ze in het forum gekeken en mijn bijdrage er uit gelicht. Op 16 Mei: de 11-stedentocht. We bemannen de stempelpost in Workum. Een impressie met een link, hier links in de navigatiebalk. Van 3 tot 6 uur help ik op het parkeer-terrein achter het FEC, in de regen, om de rijders naar een parkeerplaats te dirigeren. Op 22 Mei rijd ik met de FMC naar Balkbrug, om de Dedemrit te rijden. In de middag, als we in Borne tanken, zie ik een oude Nimbus uit 1949 met de originele zijspan in de showroom staan. Prachtig om de klepveren op en neer te zien gaan, toen hij na één trap aan de praat kwam. Een 4-in-lijn motor, 750 CC. Klik op een fotootje voor de vergroting.

nimbus4b

nimbus3b

Op 23 Mei voor de aanvang van de vergadering met de Origami-dames hier in Friesland, krijg ik de opdracht om een website voor mijn origami-lerares te maken. Woensdag zet ik de tekst op hun computer en vrijdag breng ik alle foto's in. De dochter zet hem volgende week online. Link op de linkenpagina.

Op 24 Mei heb ik mijn 10.000ste bezoeker op de site binnen de 13 maanden.

Op 27 Mei rijden we de avondrit bij de FMC. Veel nieuwelingen erbij, dus eindigen we de rit voor het donker wordt. Op 29 Mei is het Harleydag in Leeuwarden. Ik ontmoet Herrie van het motorforum. Hij vraagt me op zijn motor te gaan zitten, met hem achterop, voor een foto.

met herrieb
libby1

Op 1 juni wordt mijn achterband vervangen. Ik heb er 22.210 km mee gereden. Ik ontmoet "Libby" voor het eerst. Op 2 Juni vertrek ik met een groep motorrijders van de FMC voor een lang weekend in het Duitse Sauerland. We verblijven in een hotelletje in het dorpje Ippinghausen. Uit en thuis rijd ik 1342 kilometers in deze 4 dagen.
12 Juni: vandaag de eerste O'ceallaigh-run gereden vanuit de stad Groningen. Een pracht dag gehad met andere motor-fanaten, ook al motregende het zo nu en dan. Heb "Libby" voor de tweede keer ontmoet en mocht even plaats nemen voor een foto. Op 19 juni even een blokje om geweest. Eerst even in Appelscha gekeken en toen door naar de pier van Holwerd. Onderweg is de teller over de 24.000 heen gegaan. Op 26 Juni vertrek ik naar Harlingen en na een ritje door de haven volg ik de zeedijk. Zo kom ik vanzelf op de pier van Holwerd terecht.

zeedijk

Op 1 Juli krijgt Roel nieuwe banden om zijn motor. Heenreis miezert het, terugreis blijft het gelukkig droog. Op 3 juli ga ik even een blokje om, nadat de visite is vertrokken, die met ons, de 19de verjaardag van onze jongste zoon kwam vieren. 8 Juli: Roel heeft me gevraagd beide motoren af te leveren, voor een service-beurt. Ik krijg te horen, dat mijn motor niet eerder dan woensdag klaar is. Bij thuiskomst haal ik eerst de Shadow achter uit de garage en ga voor een ritje. Wat voelt dat toch weer goed. Ik ga haar het weekend gebruiken, want het belooft mooi weer te worden. 11 Juli: ik ben nu vier dagen achtereen met de Shadow wezen rijden. 15 Juli: de Deauville weer opgehaald van de grote beurt. 17 Juli: Vandaag JanBMW ontmoet in Appelscha en de dag samen doorgebracht. Tot 3 uur op het terras gezeten en toen nog een stuk samen gereden. Zondag 24 juli, toch nog even een blokje om geweest met Roel. Kon hij meteen even tanken. Staat hij vol voor als hij op vakantie naar de Noordkaap vertrekt. Op woensdag 27 juli bel ik de planning van het ziekenhuis en als ik geen bezwaar heb, dat een collega de operatie uitvoert, ben ik meteen vrijdag aan de beurt. De ruggeprik voldoet niet aan de eisen, die er aan gesteld worden en ik voel alles wat er met me gebeurt. Ik krijg pijnstillers via het infuus toegediend. Laat in de middag mag ik weer naar huis. Het betekent wel, dat ik het beste een week lang de motor in het hok laat staan. Op zaterdag 30 juli vertrekt Roelof vroeg in de morgen voor zijn vakantie naar de Noordkaap.

Op 8 Augustus neem ik eindelijk het besluit, om de website ook in het Duits te vertalen. Ik ben deze week toch nog thuis en moet het kalm aan doen, dus tijd zat. Kan even duren voor hij in het Duits online komt. Dezelfde avond staan de pagina's van 2005 al in het Duits online en enkele pagina's waar weinig tekst in zit, zoals "Your bike". De openingspagina is door Burghard gecontrôleerd. Ik ben me er van bewust, dat mijn Duits na 35 jaar verre van perfect is. Ik heb een chronische ontsteking in mijn weefsel en moet peniciline gebruiken. 13 Augustus: Vandaag de pagina "Your bike" aangepast. Ieder motor heeft nu slechts één foto. Op 14 Augustus is Roelof weer terug van de Noordkaap. Op 18 Augustus vieren we de 102de verjaardag van mijn grootmoeder. Op 20 Augustus krijg ik een mailtje met de mededeling, dat mijn nieuwe server van 300 MB gereed is voor bestanden.

meibeppe3
Ik met mijn grootmoeder.

Ik zet meteen "Your bike" er op en verbind alles door met de nodige linken. Eindelijk blijkt mijn wond dicht te zijn. Het heeft 22 dagen geduurd. 21 Augustus: Forumdag. Gebruikers van Motorforum.nl zijn welkom. Fahtal en Herrie hebben een mooie rit uitgezet en we hebben alle tijd om even in het echt met elkaar te kletsen. Mijn teller gaat deze dag over de 25.000 km en in totaal rijd ik 422 km. Tja, op de terugweg wist Henks nog wel een paar mooie weggetjes naar Friesland en Rudyhadee gaf het tempo aan met Libby. Een geslaagde dag. Hier de link.

Op 28 Augustus, alleen even naar de pier geweest en over Leeuwarden terug. Stond toch nog een flinke wind. Van de eerste tot en met de vierde september beleef ik een mooi weekend met de motorclub van Veenwouden: MCV in de mooie provincie Zeeland. Op 5 september gooi ik de pagina van "Your Bike" in drieën. Het duurt te lang om te laden, nu zijn ze sneller. Onderaan elke pagina staat een link naar de andere twee. Op 9 september hebben mijn man en ik mijn overtocht met de veerboot naar Schotland geboekt. Bovendien dient zich de 14.000ste kijker aan. Op 10 september zet ik enkele pagina's zoals Geschiedenis en 2004 in een archief.

pier9

Op 11 september kijk ik even op de pier. Bij thuiskomst is er een probleem met mijn gastenboek. Ik verwijder 79 berichtjes van vorig jaar. De 17de rijd ik alleen even naar de pier. De 19de september wordt ik gebeld door mijn internist, dat de waarden van mijn schildklier nog steeds niet goed zijn en ik moet de medicijnen aanpassen.

forcast1

Heb even de weersvoorspellingen bekeken, voor komende dinsdag, als ik in Schotland aankom. Voor mij goed genoeg.

lmr1
De motorrijders, die meereden met de laatste middagrit van de FMC.

12 Oktober: ik ben weer thuis. 13 Oktober: Heb het verhaal over mijn solo-trip naar Schotland en Engeland 's-middags online gezet in het nederlands. Net voor middernacht volgt de engelse versie. Kan een paar dagen duren voor alle vertalingen klaar zijn, er ligt nog een boel op mij te wachten. Op 14 oktober krijg ik mijn eerste Award van Bent Bay uit Denemarken. Op 15 oktober zet ik de Duitse vertaling van mijn Schotlandreis online. 16 Oktober: Even naar de pier geweest, met Roelof. Op de terugweg even langs Anne en Inga in Leeuwarden gereden. 17 Oktober: de franse vertaling is online gekomen. De Friese net om middernacht ook. 22 Oktober: Heb mijn tweede award gekregen van Bikerone uit Zweden.
Op 24 Okbober zit ik voor de eerste keer met Alex uit New Castle te chatten. Hij vertelt mij van de plannen van zijn motorclub om naar het vasteland van Europa te komen, volgend jaar mei. Dan wil hij mij, samen met zijn vrouw June, ook even met een bezoekje vereren. 25 Oktober: Ik heb een paar advertenties op de nederlandse pagina gezet. Op 28 oktober rijd ik even naar de pier. Ik wordt aangesproken door een man. Hij heeft gisteravond mijn website bezocht en herkent mij. Jammer, dat we nu allebei de camera niet bij ons hadden! Op 30 oktober is het weer zo mooi, dat ik eerst even op de pier kijk en dan de toeristische route terug naar huis neem.

3 November: Vandaag kreeg ik visite van een lid van het motorforum.nl, "Fireblade 1996". 6 November: Vandaag is weer een van de leden van motorforum.nl, "Schaduwman", bij me geweest voor overleg. We gaan volgend jaar een motorweekend organiseren voor de leden. Natuurlijk heb ik hem even een eind weggebracht, op de motor. 8 November: Vandaag weer visite van 2 leden van motorforum.nl, "Kaw@ster and SP2mtr", voor een praatje en een paar "bakkies van Douwe". Op 13 November ga ik maar een uurtje rijden, even naar de pier, want we hebben visite, maar emt dit mooie weer moet ik er even uit.

131105piera

14 November: Ze hebben me wederom gevraagd, net als de 2 voorgaande jaren, om de 12 diploma's van de duivensportvereniging te schrijven met kalligrafie. Op 15 november rijd ik naar mijn motorzaak in Dokkum. Er zit onbalans in het stuur. Ik kan niet even met losse handjes rijden. De oorzaak is gauw gevonden. De voorband is aan vernieuwing toe. Met dat nieuwe bandje er om, rijd het weer super. 16 November: Ik krijg de uitslag van mijn interniste. Mijn schildklier functioneert nog altijd niet goed, dus de medicijnen weer aanpassen.

benny4

18 November. Vandaag Benny uit Maleisië ontmoet, op de Zaanse Schans. Benny had vorig jaar mijn website gevonden op bikepics.com. Hij rijdt ook Honda Shadow. Sindsdien mailen we. 2 Weken terug mailde hij me, dat hij en zijn vrouw 6 Europese landen zouden aandoen in 10 dagen, waaronder Nederland. Op de 18de zou hij van 's-morgens 08.30 tot 10.00 op de Zaanse Schans zijn. Zo'n kans kon ik niet laten schieten. Dus zat ik vanmorgen even over 6 uur al in de auto, na eerst ijs gekrabt te hebben. De gids, Victor, maakte deze foto, met mijn camera. 's-Avonds gaan we uit eten met vrijwilligers van de Elfstedentocht.

25 November: Ik hou me bezig met Roel zijn verslag van de Noordkaap. Typfouten er uit en foto's er in zetten. 's-Middags rijd ik nog even een blokje om van 50 km. Op de terugweg tank ik even af, voor het geval ik voorlopig niet weg kan, want in het zuiden van het land ligt al sneeuw, maar hier schijnt de zon nog volop. Mijn laatste kans voor de winter. Op 27 november zet ik het verslag van de tocht naar de Noordkaap van Roelof en Johan online op de Nederlandse pagina's. Op 5 december begin ik al vast de pagina's voor 2006 klaar te maken. Kan ik ze eventueel nog aanpassen. 9 December: Het was vandaag stralend weer, ook al was het maar 3 graden, ben toch even naar de pier gereden.

nov05

23 December: Het ontwerp van de kerstkaart van dit jaar is online gezet. Op tweede Kerstdag ga ik er even op uit met de motor. Het worden bijna 100 kilometer. Onderweg gaat mijn teller over de 30.000 heen.

30d

Terug naar Index

© 2004-2005 Webdesign van Betty Smit.