2006


henks3
14-01-2006, Henks.

Nieuwjaarsdag. Samen met het online zetten van de pagina van 2006 heb ik meteen de reclame verwijderd. 5 Januari: Ik krijg een bestand toegestuurd met de eisen waaraan een motor in Nederland moet voldoen. Te bekijken via deze link.
8 Januari: In de afgelopen 2 weken heb ik geregeld met Ronald zitten mailen. Hij wou graag een website bouwen en heb hem met raad en daad bijgestaan. Het is gelukt. De site is alleen in het Nederlands. Hier is de link naar Ronald zijn website.
14 Januari: Vandaag met Henks wezen vissie scoren in de haven van Lauwersoog. Samen een leuke tour gemaakt van ongeveer 80 km. 15 Januari: De hele morgen scheen de zon al zo mooi en de lucht had een strak blauwe kleur. Ik kon de verleiding niet weerstaan en ben vanmiddag maar even naar de pier gereden. Het was wel koud, maar dat voel je pas als je weer thuis bent.

22012006

22 Januari: Ook al vriest het 2 graden, de wegen zijn droog en de zon schijnt. Ik rijd om het Burgumermeer en stop in Sumar om even wat foto's te maken van vrachtwagens voor een vriend in Groot Brittanië.
4 Februari: Ik heb een nieuwe pagina gemaakt in de website van de buurt. Ze zijn eindelijk begonnen met de bouw van het nieuwe winkelcentrum.
17 Februari zijn we met een aantal forumleden naar de beurs in Utrecht geweest. Nieuwe gezichten leren kennen en met de reeds bekenden bijpraten. Op 18 februari maakt William B. uit Engeland een paar "banners" voor mij om de website te linken.

Op 21 Februari gaat Zeenz.nl met een nieuw weblog online. Het openingsverhaal is een verslag van mijn hand. Hier de link.
Op zondag 26 Februari, schijnt, tijdens het middageten de zon zo mooi en de lucht heeft mijn favoriete kleur blauw weer aangenomen, dat ik het besluit neem om even de motor uit te laten. Ik rij even naar de pier. Op de terugweg mag ik slechts één motorrijder begroeten. Het is ook maar 2 graden. Bij het avondeten, zie ik dat er al wat sneeuw is gevallen. Op 9 maart plak ik samen met nog een aantal leden van de FMC adresstickers op de informatie-boekjes voor de Elfstedentocht.

090306a
jbra
26 Maart, FMC.

Op 10 Maart rijd ik 's-morgens naar Oosterwolde. Daar ontmoet ik Henks. Samen rijden we naar Assen, naar zijn broer, want die viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Op 11 Maart kijkt de 20.000ste bezoeker naar mijn website. Op 12 maart ben ik de hele middag bezig om alle foto's te verwerken, die Rudy me toestuurt. Rudy is in 1984 met een groep van 131 Citroën Traction Avants van Parijs naar Moskou en terug gereden. Kortgeleden schreef hij eindelijk zijn verhaal en ik heb er een website van gemaakt. Link staat hiernaast in de navigatiebalk.

mcc1
Annie en ik.

De 23 Maart rijd ik een ritje met mijn Shadow. Ongeveer 50 mijl, want het is behoorlijk koud, met maar 2 graden. De 26ste Maart rijd ik de eerste middagrit van de FMC. Het is prachtig weer, een stevige wind, maar het is 11 graden. Mijn teller is over de 31.000 gegaan. 31 Maart: Het eerste truckersverhaal is in het engels vertaald en online gezet. 7 April: vandaag opende Annie haar motorcentrum in Coevorden. Ik ken Annie van het forum. Ze had mij een uitnodiging gestuurd en natuurlijk was ik er bij. Ik wens haar veel succes, maar dat zal wel los lopen. Zondag 9 April: Vandaag de MIOS-rit gereden. Vanmorgen was het om 8 uur nog maar 2 graden. We moesten eerst wel over de afsluitdijk om in Anna Palowna te komen. We hebben een fantastische rit gereden, over allerlei dijkweggetjes. De bollenvelden lagen nog onder een fleece-deken, dus heel weinig gezien, want het is gewoon nog te koud. Toch heb ik uit en thuis 390 kilometer gereden.

griso1
Griso 1100

Op 14 April samen met Roel helemaal binnendoor naar Heerenveen gereden. Op de terugweg de autosnelweg naar Leeuwarden. Bij de Honda-dealer filters gehaald voor de motoren. Binnenkort mag ik ze alle 3 verversen, onder het toeziend oog van Roelof. Op 15 April 's-middags even op de pier gekeken. Het is nog behoorlijk koud. Ben even binnengehuppeld bij de motorzaak waar ik de Shadow destijds kocht. Daar stond me toch een mooie Moto Guzzi Griso 1100. Ik heb Joop gevraagd of ik een foto mocht maken. Nog even langs het Elfstedenbruggetje, bij Gytsjerk gereden, voor een foto'tje. Het is toch een pracht kunstwerk, al die foto's, samengevoegd tot een tafereel van schaatsers.

griso2
Griso 1100

estbrug1
Elfstedenbrug

estbrug2
Detail.

17 April: Vanmorgen naar Coevorden gereden. Ik ben de hele dag bij Annie in haar motorzaak geweest. Als zij bezig was met een klant, dan had ik wel een gesprek met andere motorrijders in de koffiehoek. Ik heb een fantastische dag gehad.
23 April. Vandaag de Tulpenrit vanuit Wieringerwerf gereden. Mijn man moest voorrijden en de groep was zo groot, dat we besloten vanmorgen meteen de groep maar in tweeën te delen. Veel bloeiende tulpen hebben we niet gezien, het is te koud geweest in Maart, maar de rit was de moeite waard.
Op 28 April kan Roelof zijn Corbin-zadel ophalen bij Rob. Op 30 April is er een forumdag op het TT-circuit van Assen. De avond tevoren slapen hier 2 motorrijders. We hebben een fantastisch weekend gehad. Op deze gedenkwaardige dag heb ik een rondje op "Libby" gereden. Op 2 Mei ga ik er alleen op uit en op 3 Mei ook. Totaal over de 500 kilometer. Mijn teller is over de 33.000 gegaan. 5 Mei: vandaag heb ik voor het eerst zelf de olie ververst en een nieuw oliefilter op mijn Deauville gezet.

corbin1

Op 7 Mei rijd ik met 12 motoren de Meitoertocht vanuit Nieuwleusen. Weer 400 km er bij. Deze week kom ik over de 1000 gereden kilometers. Op 10 mei lees ik op het forum, dat de dag er voor Etaman is overleden, slechts 51 jaar mocht hij worden. Tien dagen eerder nog met hem gesproken op de forumdag. Dit bericht raakt me heel diep. Op 15 Mei ben ik met nog enkele forumleden aanwezig op de crematie-plechtigheid van Etaman.
Van 18 tot en met 21 Mei beleven we het eerste motorforum-weekend in Limburg. We zijn met 8 leden bij elkaar en toeren in de omgeving. Enkele foto's zijn te bekijken onder deze link.
Op 24 Mei gaat mijn teller over de 35.000 heen. Op 27 Mei rijd ik 's-morgens naar Annie in Coevorden en ontmoet daar Jelle. Samen met Jelle rijd ik een rit, die hij uitgedacht heeft voor de volgende forumdag. Dat zijn er weer 360 kilometer op mijn teller.
Op 30 Mei ontmoet ik wederom Alex uit New Castle. Hij was op vakantie in Duitsland en Frankrijk en spendeerde zijn laatste nacht hier met 2 van zijn motormaten. Samen zijn we naar het Klompenmuseum geweest en daarna heb ik ze naar de veerboot in IJmuiden gebracht, op de motor.

alex3.JPG mick1.JPG john1.JPG

Op 5 juni is er weer de Elfstedentocht. Op de pagina over deze tocht zijn nieuwe foto's gekomen. Op 9 juni krijgt Roelof nieuwe banden onder de Pan, bij Rudy op de zaak. Op 10 juni is er weer een Honda fun & safety dag. Er kunnen diverse clinics worden gevolgd. Weer een leuke dag op de paddock van het TT-circuit van Assen. Ik heb op een Honda CBF 600 met ABS mogen rijden en de rem uit proberen. Best heftig als die ABS er in slaat. Verslag is geplaatst op Zeenz's weblog. 11 Juni: ondanks de hittegolf en een hele middag op de motor, heb ik dan eindelijk de foto's van de Horsepowerrun van 30 april in Assen online gezet.

detern1
Holtgast.

Op 19 juni vertrek ik naar Duitsland. Ik verblijf 2 nachten in Detern. Ik ben even langs het bikermotel geweest in Holtgast en heb een bezoek gebracht aan het cultuurcafé, "Alte Zollstation" in Stickhausen. Frans heeft een tentoonstelling over Kalligrafie. Verder heb ik de omgeving verkend, met de motor. Op 24 juni rijd ik een rit met nog 5 andere forumleden, die geen interesse hebben in het TT-gebeuren. Op 30 juni is er de avondrit van de FMC. Een hele mooie route. Het eerste weekend van juli ben ik druk met de websites van Jan en Rudy.

Op de zondagavond rijd ik nog even naar de pier en heb er een gesprek met twee motorrijders. Op 9 Juli rijd ik met nog 3 forum-leden een tocht langs de 11 Friese steden. Ik had een routebeschrijving en dus mocht ik vandaag voorrijden. Na een week met tropische temperaturen was het vandaag aangenaam toeren. De tocht alleen was al over de 250 kilometer.
Op 15 juli bezoek ik met de club MCV de motorclub "de Wâlden". Ze geven een feestje. Op de 16de rijd ik een vriend halverwege tegemoet en na een kop koffie en een praatje rijden we samen een eind.

detern2
Alte Zollstation.
detern3

Met dit mooie zomerweer, rijd ik bijna elke avond wel even naar de pier. Op 26 Juli rijd ik naar Detern, waar mijn man nog altijd werkzaam is. De volgende morgen drink ik koffie in het Biker-motel in Holtgast en daarna vertrek ik weer huiswaarts. Op de Autobahn haal ik de 190 km/uur op mijn teller tot aan Leer. Daarna zijn er snelheidsbeperkingen. 21 Augustus: we zijn terug van vakantie. Ik ben druk bezig om foto's uit te zoeken en een verslag te maken voor de website. Op 31 Augustus ga ik met de auto naar Waxweiler, voor een lang weekend met motorclub MCV.

Dan op 9 september vertrek ik met nog 3 forumleden naar St. Willbrord. Daar heeft de "Schaduwman" een rit uitgezet. Die avond hebben we een barbeque bij hem in de tuin en kunnen we blijven slapen. De volgende morgen rijden we naar huis. Ik ben nog altijd bezig met de Duitse vertaling van ons vakantieverslag. De Nederlandse, Engelse en Franse versie staan al online. Dan moet de Friese ook nog. Ben er al een maand mee onder de pannen.

Op 15 september staat de duitse vertaling dan eindelijk online. Best leuk om telkens de vakantie weer opnieuw te beleven en te lezen. Met dit mooie weer lokt een motorritje toch meer dan aan de Friese vertaling te werken. Maar ik ben al aardig opgeschoten. 18 September: alle 5 vertalingen van het vakantie-verslag staan nu eindelijk online. Op 24 september de laatste middagrit meegereden. Op 1 oktober rijd Roel de pannekoek-toertocht bij de MC Hoogeveen voor, met leden van de FMC en enkele forumleden. Foto's staan inmiddels bij de forummeetings. Op de heenreis gaat mijn teller over de 45.000 km heen. Vandaag 414 km gereden.

liberatorwit1

Van de 5de tot de 9de oktober verblijven Alex en June bij ons met de kinderen. Ze zijn komen vliegen en hebben een auto gehuurd. We beleven een fantastisch weekend met elkaar. Op de 9de breng ik ze met de motor naar de Afsluitdijk, daar nemen we afscheid van elkaar. Ik ben uitgenodigd om met de Kerst naar hun te komen in Newcastle upon Tyne, samen met mijn kleinzoon Mischa.

251006Thruxton4a
Triumph Thruxton

Op 15 Oktober rijd ik naar de pier. Het is er erg stil. Ik rijd langs de zeedijk tot aan Zwarte Haan. Op 22 oktober heb ik onder Roel zijn toezicht de achterste remvoeringen van mijn Deauville vervangen. 's-Middags de laatste zondagmiddagrit van MCV mee gereden. 's-Avonds bikerstory 6 geplaatst. Op 25 oktober rijd ik naar Annie in Coevorden om de door de Conimexman gerestaureerde Triumph Thruxton eens van dichtbij te bekijken. Op 28 oktober is er een reünie van Origami-docenten, waar ik op de motor naar toe rijd.

In de afgelopen week kwam JanBMW terug van zijn vakantie in Turkije. Hij stuurde mij een bikerstory. Op 3 november heb ik de engelse vertaling online gezet. Op 18 november rijd ik smiddag nog even naar de pier. Er staat een straffe wind, maar de zon schijnt. Onderweg kom ik meer motorrijders tegen en ze groeten allemaal. Op 26 november komt de zon eindelijk na een periode van veel regen. Ik rijd naar het zuiden, zodat ik de rest van de middag geen last heb van de laagstaande zon. Op 10 December viert hendrik zijn 23ste verjaardag. 's-Middags laat ik de gasten even een uurtje aan de anderen over en ga er even op uit op mijn motor. Op 19 December vlieg ik met Mischa naar Engeland. We vieren daar Kerst en Oud en Nieuwjaar. Op 4 Januari zijn we weer thuis.

Terug naar Index

© 2004-2005 Webdesign van Betty Smit.