2007

2007NCterug

Omdat ik met vakantie ga naar Newcastle, heb ik al de andere pagina's al vast in de pagina "Geschiedenis" gezet. Op 4 Januari vliegen Mischa en ik terug naar huis. In het Metro-centrum ontdekten we 2 motoren van OCC. Op 12 Januari komt Rudyhadee langs voor een bakkie van Douwe. Hij had in de buurt een versnellingsbak gekocht met 5 versnellingen. Die avond hebben we de nieuwjaarsreceptie van de FMC met een buffet. 's-Avonds laat staan er foto's en een verhaal voor een update voor de pagina over Wolfje op de website van Rudy. Op 13 Januari rijd ik naar Annie voor een bakje koffie en goede wensen. Annie is blij verrast. Dat waren weer 250 kilometers van puur geluk.

Die avond staan er opnieuw foto's en een verhaal voor al weer een update voor de pagina over Wolfje. Op 19 Januari gaan Roel en ik naar een lezing over een barre motorrit naar Siberië van de doktoren Jur Lamers en Richard Danel. Op hun website meer details hier over. Mijn verslag staat in het weblog. Op 21 Januari bezoeken we de Noordelijke Motorbeurs in Groningen. Ik werd herkend door een forumlid dat ik nog niet kende, namelijk Dokker. We hebben even kennis gemaakt en staan praten. Op 3 Februari bezoek ik 's-morgens mijn ouders en 's-middags rijd ik voor mijn plezier naar Harlingen. Het is prachtig weer en 7 graden. Op het internet vind ik het pdf -bestand van de Beleidsnota Verkeersemissies op de site van de VROM. Op 17 februari rijd ik weer eens naar de pier. Verslag is bikerverhaal 8.

SaraM2b

johnswank
John Swank

Op 23 februari rijd ik in mij uppie naar Utrecht, naar de motorbeurs. Verslag staat in het weblog van www.zeenz.nl/motor/. Foto's uiteraard onder het woord Utrecht. Op 20 februari staat mijn website 3 jaar online. De derde digitale verjaardag. Een week later, op 27 februari heb ik mijn 30.000ste bezoeker op de website. De teller staat dan nog geen 3 jaar, die telt pas vanaf eind april 2004. Op 1 Maart bezoek ik wederom de Friese Motorsloperij in Leeuwarden, samen met mijn broer. Heerlijk om in deze schatkamer rond te dolen en foto's te maken. 6 Maart, ik heb de motor nu 3 jaar. Tellerstand 47.296 km. Op 11 Maart rijden we naar IJmuiden waar we aan boord gaan, voor een mini-cruise op de Queen of Scandinavia. Op maandag zijn we in Newcastle, waar we met de kinderen naar het Discovery Museum gaan. Aan boord breng ik beide avonden door in de Navigators bar, waar John Swank op zijn gitaar speelt en er bij zingt. Op de 13de zijn we weer thuis.

Dus een korte week. Op 16 Maart lukt het me om er even op uit met de motor. Het was weer tijd voor een verhaal in het weblog, leuk te kombineren, zeker met het weer. Op 22 Maart ben ik 2 jaar Moderator van motorforum.nl. Op vrijdag de 23ste is er weer de kennismakingsavond van de FMC. Heel wat oude maar ook nieuwe gezichten kwamen er op af. Dan op zaterdagavond hebben we een gezellige barbeque met de leden van het AC van MCV. Op zondag 25 Maart is er de eerste middagrit. Op 31 Maart bezoek ik de Motormarkt in Hardenberg. Op de terugreis rijd ik even bij Annie langs in Coevorden.

Op 1 April rijden we de Friesland Toertocht vanuit Oudehaske. We rijden de rit met zes leden van het groepje waarmee we in 2004 naar Schotland zijn geweest. Met Pasen rijd ik op zaterdag richting het zuiden. Samen met Peter, Varoman rijd ik een toerrit in de driehoek Vianen, Rotterdam en Roosendaal. Op zondag is het de bedoeling om de webmaster van Truckspottersonline te ontmoeten. Het is smorgens vreselijk mistig, zodat we er vanaf zien om te gaan rijden. Die middag rijd ik terug en heb dan over de 600 km er bij op de teller.

spuipont1

2007mios14

Op Paasmaandag rijd ik de Voorjaarsrit van MTC Roden. Dat betekent in 3 dagen tijd een dikke 900 km. Op 15 April rijdt Roel de MIOS-rit voor. Ik doe de route ook in mijn routerol, zodat ik onderweg kan stoppen om foto's te maken en toch weer bij de groep kan komen. We hebben nu al 3 weken schitterend weer. Het wordt de eerste hete dag van het jaar. Bij thuiskomst ben ik nog 305 kilometer verwijderd van de 50.000-mijlpaal. Op 21 April bezoek ik met een paar forumleden het Indian Museum van Tony Leenes. Rudy en ik hebben er wat foto's gemaakt.

Op 22 April gaan Roel en ik 's-middags lekker toeren. Op het Groninger platteland gaat mijn teller dan over de 50.000 km heen. We rijden mooie stuurweggetjes tot aan Nieuw Statenzijl. Vandaar rijden we via Driebond en Nieuweschans naar de Autobahn. Met de wind in de rug heb ik voorbij Leer de teller even op de 195 km/uur gehad. We strijken neer op het terras van het Alte Zollstation in Stickhausen voor een drankje. Als we langs het Bikermotel van Holtgast rijden, zien we dat er geen motor meer bij had gekund. We nemen de snelweg terug naar huis.

halveton

20070429vro8

Op 29 April rijden Roel en ik smorgens al vroeg richting Harlingen. Op deze zondag doen we met een groepje dat ook mee heeft gedaan aan de VRO-2 twee jaar geleden, een opfris-cursus met dezelfde instructeur. 's-Morgens herhalen we de slalom, het keren op de weg, zowel links- als rechtsom en de remproef. Na de lunch begeven we ons in het verkeer, met zo nu en dan een stop voor aandachtspunten. Zaterdag 5 Mei ben ik even langs Leo Schuil gereden en heb hem een kopie van mijn verhaal uit het weblog (titel: Slopend...) gebracht. Daarna nog even op de pier gekeken.

Zondag ben ik lekker gaan toeren in mijn uppie. Op maandag rijd ik in de regen met Hendrik achterop naar Grou om onze auto op te halen. En dan is het eindelijk 12 Mei, de forumrit. 's-Morgens komen we met 17 forumleden bijeen in Ameide. Een geweldige opkomst ondanks de buien. Het wordt dan ook een hele gezellige dag. Op Pinkstermaandag 28 mei stempelen we weer op de stempelpost van Workum tijdens de Elfstedentocht voor auto's en motoren. Veel ben ik er niet op uit deze dagen, omdat ik de zorg op me heb genomen van de kinderen van mijn broer. Zijn vrouw ligt in het ziekenhuis.

20070528est28

Op 14 juni wordt er geoefend op de airstrip in Drachten voor een motor-concert/ballet. Op 15 juni rijden we langs 3 dorpen voor een motorconcert. Op zaterdag 16 juni de "grand finale" op het Kyriat Ono-plein. Voor het eerst in West-Europa dat zo'n concert wordt gegeven.

20070614-16motorconcert1

20070915-5

Als ik de kinderen van mijn broer al 5 weken onder mijn hoede heb, komt mijn schoonzus toch nog te overlijden. Mijn broer wil de kinderen graag weer bij hem thuis en dus is er geen reden om niet even op een welverdiende vakantie te gaan naar Frankrijk. We verblijven op camping Jurabik. Jeannot nodigt me ieder jaar weer uit om eens langs te komen en ik heb steeds gezegd "van op een dag". Maar afgelopen jaar zei ik tegen hem: "deze zomer". En daar stond ik opeens voor zijn neus. We hebben een geweldige week bij hem op de camping doorgebracht. Genieten van de bovenste plank met al die bergweggetjes. De terugweg rijden we in één dag, 1032 km in 13 uren, met de nodige pauzes. Na die 8 dagen is er natuurlijk het verhaal te schrijven en dat komt dan weer in de 5 talen online, met de nodige foto's. Op zondag 5 Augustus gaan Roel en ik naar het Truckstar festival op de TT-baan in Assen. Foto's staan op de pagina "Truckfest 2007". Op 11 Augustus vieren we JanBMW zijn 50ste verjaardag met een aantal forumleden. Reportage onder forum-meetings.

Het laatste weekend van Augustus gaan we mee met het motorweekend van MCV. Op 8 september heeft RakkiRauw de ZeeBra-rit georganiseerd. Even lunchen in België. Totaal 633 km. Foto's onder "froum-meetings". Op zaterdag 15 September rijd ik naar de pier van Holwerd en op zondag 16 September ga ik er 's-middags alleen op uit en maak een ritje door Friesland. Er staat een stevige wind. Op vrijdag 21 September ben ik als Origami-expert aanwezig bij de poging om het record van 100 kraanvogels vouwen te verbeteren. Het record wordt verbeterd met goed 5 minuten. Het wordt zelfs op TV uitgezonden door Hart van Nederland, Omrop Fryslân en Mercurius, stads-TV. Zaterdag 22 September is het mooi weer en dus ben ik op de pier te vinden. Op zondag 23 September rijden Roel en ik mee met de middagrit van MCV. Op zaterdag 6 Oktober is er de reünie van de MAVO. Onze klas is goed vertegenwoordigd. Ik schijn de enigste te zijn van de 400 deelnemers die op de motor is gekomen.

20070916-1

Op zondag 7 Oktober rijden we samen met leden van de FMC de Viersprongrit in Nieuwleusen. Op zondag 14 Oktober rijd ik via Hiaure en Ternaard naar de pier van Holwerd. Heb een gezellig uurtje met een aantal motorrijders, maar dan begint het toch te kriebelen en ga ik er weer vandoor. Ik rijd via Ferwerd naar Burdaard en daar sla ik af naar Wyns en dan op naar Leeuwarden. Vandaar de grote weg naar huis.

20071104Moosrit40

Dan op dinsdag 16 Oktober zijn mijn ouders 60 jaar getrouwd en ga ik er heen om foto's te maken van het bezoek van de burgermeester. Op zaterdag is er een feest met de hele familie. Op 30 oktober krijg ik weer een uitslag van mijn bloedanalyse. Ben weer met een 30% gedropt. Dat betekent bijna terug bij "af". Heb behoorlijk de smoor in want ik ben al dik 2 jaar bezig mijn leven op te pakken sinds de schildklier uit balans raakte. Medicijnen aanpassen dus. Op 4 November rijden Roel en ik de Moosrit vanuit Boekelo. We hebben een bewolkte dag, dus geen laagstaande zon en we rijden met een groepje van zes. Dus het gas kan er op en het wordt een lekkere pittige rit. Al in het begin van de rit gaat mijn teller over de 60.000 km heen. Heb genoten van die 570 km.

Eind Augustus ontmoet ik een man op het internet die een toeristenburootje in Alanya in Turkije runt en als we na verscheidene berichtjes chatten in msn, ziet hij de naam van mijn website achter mijn naam staan. Stiekum bekijkt hij die en komt tot de conclusie, dat ik de vrouw ben die hij zoekt. Iemand die Nederlands en Engels spreek. Hij biedt me een baan aan als "tourist-guide". Als ik het aan Roel vertel, zegt hij alleen maar: niet langer dan 3 maanden. En zo besluit de baas, dat ik in Juni, Juli en Augustus als gids zal werken met als basis Alanya in Turkije. Hij vertelt naar welke lokaties ik dan zou moeten en vraagt me al vast om gegevens daar over op het internet op te zoeken. Drie van deze lokaties staan op de wereld-erfgoed-lijst van de Unesco, waaronder Pamukkale en Kapadocië.
Je kunt wel zeggen, dat het unieke gebieden zijn. Enkele weken later vraagt hij ook, of ik het in het Duits zou kunnen doen. Zo halverwege november komt mijn dochter langs en zegt even met ons te moeten praten. Achter Roel zijn rug heeft ze al overlegd met zijn baas om vrij te vragen en we krijgen van de kinderen een week vakantie aangeboden, als kado voor ons 25-jarig huwelijk. In eerste instantie zegt ze met onbekende bestemming. Maar een aantal dagen later komt het hoge woord er uit: We gaan naar Turkije. Ons vliegtuig landt op Antalya-airport. Maar op het vliegveld horen we pas in welke stad we terecht komen.
Op 8 December komt mijn Beppe (grootmoeder) op 104-jarige leeftijd te overlijden.
Dan op 15 December brengen onze jongste beide zonen ons naar Schiphol. Ze hebben pa zijn auto tot hun beschikking en de sleutels. We hebben een leuke vakantie en komen de zaterdag daarop in een witte wereld terug. We vieren ons 25-jarig huwelijk in Alanya, tegelijk met het slachtfeest: Bayram. De baas neemt ons die dag mee naar een moskee en we gaan naar het kasteel. Zaterdags zijn we weer thuis. Alle bomen zijn wit berijpt. Een prachtig landschap. Een week na ons 25-jarig jubileum kondigt Roel aan dat hij wil scheiden. Even staat de wereld voor me stil, maar al gauw gaan mijn grijze hersencellen aan het werk. Weet je wat? De kinderen zijn volwassen, ik moet met 6 weken toch het huis uit. Ik kies voor een hele zomer Turkije. De baas blij en ik heb werk. En zo begin ik aan mijn Turkse avontuur.

Naar boven